Между 200  и 250 израелци и чужденци бяха заловени от

...
Между 200  и 250 израелци и чужденци бяха заловени от
Коментари Харесай

„Хамас“ иска да размени 200 невинни израелски заложници за 6000 осъдени палестинци

Между 200  и 250 израелци и чужденци бяха хванати от „ Хамас “ и взети в плен при офанзивата, при която починаха 1300 души. Броят им се удостовери през вчерашния ден от представител на военното крило на групировката във видеообръщение, представено от Ройтерс, написа Българска телеграфна агенция.

Бившият началник на „ Хамас “ Халед Мешаал съобщи през вчерашния ден в изявление за телевизия „ Ал Араби “, оповестено в канала в „ Телеграм “ на групировката, че „ Хамас “ държи сред 200 и 250 израелски заложници в Газа. Сред тях има високопоставени израелски офицери от дивизия „ Газа “.

Мешаал, който управлява службата за диаспората на „ Хамас “, сподели също, че групировката няма да пожали старания да употребява заложниците като разменна монета за освобождението на 6000 палестинци, които се намират в израелски затвори.

В различен видеоклип, публикуван през вчерашния ден от „ Хамас “, се вижда една от взетите заложнички по време на офанзивата против Израел предходната седмица. На фрагментите има жена, чиято засегната ръка е превързвана от неидентифициран медицински служащ. Тя се показва като 21-годишната френско-израелска гражданка Миа Шем и моли да бъде върната на фамилията си допустимо най-бързо.

Представител на фамилията, което е измежду групата френските фамилии, които предходната седмица се обърнаха към френския президент Еманюел Макрон с зов да помогне за освобождението на изчезналите им родственици, удостовери нейната идентичност пред Ройтерс.

Израелските военни излязоха с изказване, в което се споделя, че са в непрекъснат контакт със фамилията на Шем и осъждат „ Хамас “ като „ кървава терористична организация “. Израелската войска съобщи, че употребява „ всички разследващи и оперативни ограничения “ за връщането на пленниците.

Също през вчерашния ден, латинският патриарх на Йерусалим кардинал Пиербатиста Пицабала съобщи, че е подготвен да бъде сменен против свободата на децата заложници, държани от „ Хамас “ в линията Газа, заяви италианската новинарска организация АНСА.

„ Бих направил всичко, в случай че това може да докара до (тяхната) независимост и да върнем тези деца вкъщи “, сподели пред публицисти кардиналът.

Пицабала добави, че Светият трон е предложил да посредничи, само че е мъчно, тъй като „ не е допустимо да се беседва с „ Хамас “ сега “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР